Druk druk, metselaars aan het werk die een trap opnieuw opmetselen èn kleine klusjes voor me uitvoeren, zoals een bankje metselen in de wal voor de laatste zonnestralen.
Naar de kapper naar de dierenarts naar de bakker: dà t zag ik op pinterest, krakend vers broodje, nutella erop dan aardbeien. OMG zo wordt het natuurlijk nooit wat met dat dieet!
In mijn zak, twee grote metselaars zo in mijn zak!
Morgen krijgen ze aspergesoep.
@ culinette!
Aspergesoep van mijn moeder,oma, talloze tantes nichten en uiteindelijk ook van mezelf:
Ga naar de plaatselijke aspergeboer, koop mooie asperges en bewaar die voor zondag in een natte theedoek in de groentela.
Het maaltje soepasperges dat je zo meekreeg, liefst vandaag nog schillen ( ruim!) bv op het muurtje. Samen met dochter/ kleindochter.
De schillen opzetten met water en zout, als je denkt dat het voldoende zout is, nog een beetje erbij.
Een half uurtje zacht koken tot gaar, door de zeef en aspergenat bewaren.
Nu mogen de soepasperges op het vuur, zo’n 20 minuten, de laatste 5 minuten de kopjes.
Van boter bloem en het aspergenat een mooie blonde roux maken tot gebonden voor soep.
Asperges erbij, heel zacht opwarmen, plus handje fijngesneden peterselie ( het geheim van peterselie is veel!) en de 2 of 3 hardgekookte eieren
fijnprakken en op het laatste moment erdoor scheppen.
Nootmuskaat mag, beetje room ook, liever geen witte wijn door de roux, vanwege de eieren.
Witte wijn erbij drinken mag ook, maar bedenk het is maar een doordeweeks soepje van restjes die de aspergeboer je umsonst meegaf 😉
Heerlijk soepje!